Bastonase cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 19 Ian 2012 | 5466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 225 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 g migdale macinate
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 30 g cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase cu ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine pana la incorporare.

Separat amestecam faina cu migdalele macinate, cacaoa, praful de copt si ciocolata rasa, apoi incorporam in crema de unt. Amestecam bine cu mana sau cu o lingura, pana compozitia se leaga si devine un aluat omogen. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 1 ora.

Rupem bucati de aluat pe care le modelam sub forma de snururi, de grosimea unui deget. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute.  Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Se servesc ca atare sau ornati cu ciocolata.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ghimbir, scortisoara si miere